Välkommen till KalasTeatern

Musik, Teater & Gemenskap

Kalasteatern presenterar ett helt nytt koncept i Borås. Vi vill att alla skall känna sig välkomna och uppleva “live-föreställningar” utan att det skall behöva kosta en hel förmögenhet. Samtidigt vet vi att det finns en massa lokala talanger både inom musik, teater och dans som sällan får möjlighet att spela inför publik.

Som publik och applodör är du välkommen att ta med dig egen mat och dryck om så önskas. Det spelar ingen roll vad du tar med dig Sallad, hämtpizza, ostron eller annan “picknickmat” ta med det som du är sugen på.

Tänk på:

att du kanske kommer att få dela bord med annat sällskap.

att vi även öppnar upp vårt lilla café där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor mm.

Föreställningar

Teater, barnteater, musikframträdanden och dans

Vår ambition är att kunna bjuda på ett stort och varierande innehåll för alla åldersgrupper och intresseinriktningar. Egentligen tror vi inte på åldersindelning, nej huvudsaken är att det berör. Skratt, gråt, eufori mm, vi vill bjuda på en stund skratt & glädje, sorg och eftertänksamhet men även musik som du får ståpäls av.

Teater

När den är som bäst!

 

Lämna soffan och upplev någonting på riktigt, avbryt din “skärmtid” och se verkligheten “live and in colour”.

Ingen föreställning är den andra lik, här blir det inga omtagningar eller ny ljussättning mm. Det händer på riktigt.

Vi kommer att leverera mycket skratt. Farser, lustspel och satir får företräde i våra föreställningar, men visst kan vi komma att ta upp allvarsamma pjäser och frågor som speglar vår samtid också. Ensemblens ambition är att

publiken skall få:
“Det icke förväntade i lustfylld och farsartad tappning.
Dans, musik och teater i Molieres komiska spelanda.
Publiken skall få gå in i konstverken och uppleva ett allkonstverk och vara delaktiga med rätten att få bli underhållna och förförda intill gycklarnas gränsland.”

Barnteater

Ta med picknickfilten!

Barnteater riktar sig ganska ofta också till oss vuxna, den är ibland dubbelbottnad och ibland bara jätterolig. Finns det något härligare än skrattande barn eller när de lever sig in i berättelsen och vill hjälpa till.

Ge dina barn och barnbarn en bra start i livet med teater och musik, som inte kommer från en mobil eller padda.

Ta med dig lite picknick eller köp saft och bulle i vårt fik!

Musik

Skaffa dig nya favoriter!

Levande musik är något speciellt, när var du på en konsert senast där du var så nära instrumenten att du nästan kunde ta på dem? Musik på en liten “klubb” är ofta magiskt, här kan du också njuta av ditt medhavda käk och träffa nya bekanta. Vi kommer att försöka blanda olika musikstilar och lokala förmågor har förtur.

Någon gång kanske vi till och med försöker få till en liten dansscen, om det skulle råka spritta till i benen hos några.